buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
En enestående præstation af en 7-årige skuespiller lyser op i belgisk skolegårdsdrama om en lille piges kamp mod mobning. En film, der går lige i hjertet.
14
.
Nov
16:40
Billetter
Udsolgt
Instruktør

Laura Wandel

År

2021

Titel

Playground

original titel

Un monde

Længde

72 min

Sprog

fransk

Undertekster

Land(E)

Belgien

Medvirkende

Producere

manuskript

Distribution

Angel Films

Produktionsselskab

Dragons Films

Fotograf

Man skal være lavet af sten for ikke at blive revet med af 7-årige Noras brave kamp for at redde sin lidt ældre bror fra den mobning, han selv har været med til at starte i belgiske Laura Wandels formfuldendte debut. Maya Vanderbeque er uforglemmelig som den stædige Nora, der for første gang møder livets skyggesider. Her er en film om børn, der faktisk foregår i børnehøjde – bogstaveligt talt – og næsten udelukkende udspiller sig i skolegårdens mikrokosmos med en altomsluttende realisme, der giver Dardenne-brødrene baghjul. Wandel er en menneskeklog fortæller og observatør, der kortlægger mobningens mentalitet med en hjerteskærende klarhed.

Instruktør

Laura Wandel

Laura Wandel (f. 1984) er uddannet instruktør fra Institut des Arts de Diffusion (IAD) i Belgien. Wandel har tidligere skabt tre kortfilm, ’Murs’ (2007), ’O négatif’ (2010) og ’Les corps étrangers’ (2014). Sidstnævnte blev nomineret til Guldpalmen for bedste kortfilm på Cannes filmfestival. ’Un Monde’ havde sin premiere på årets Cannes filmfestival, hvor den vandt FIPRESCI-prisen.

No items found.

Trailer - Playground