Psykose i Stockholm
Maria Bäck
No items found.

Minikoncert & drinks

Kom med til Danmarkspremieren på Maria Bäcks bevægende og poetiske spillefilmdebut. Inden begge visninger i København byder vi på drinks i foyeren samt en intimkoncert med komponist Lars Greve, der vil fremføre musik fra filmen live i biografsalen. Du kan også møde instruktøren selv, når vi efter visningen inviterer hele holdet på scenen.
06
.
12
.
20
19:00
Billetter
Udsolgt
År

2020

Titel

Psykose i Stockholm

original titel

Psykos i Stockholm

Længde

100 min

Sprog

Svensk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Sverige, Danmark

Medvirkende

Josefin Neldén, Josefine Stofkoper

Producere

Anna-Maria Kantarius, co-producere Lina Flint & Andreas Hjortdal

manuskript

Maria Bäck

Distribution

LevelK

Fotograf

Nadim Carlsen

Maria Bäck trækker på egen erfaring i sin film om en teenagers længsel og afmagt, da hendes mor må tvangsindlægges under ferien. En barsk og drømmende fortælling om at elske nogen på trods.

»Hvad skulle jeg gøre uden dig?« spørger moderen kærligt sin datter over frokosten. Det unavngivne par er på storbyferie i den svenske hovedstad for at fejre datterens 14-års fødselsdag med cafébesøg og roomservice på sengen. Og spørgsmålet bliver uhyggeligt påtrængende, for mor er psykisk ustabil og snart begynder hendes mani at tage styring over turen. Lige indtil sammenbruddet indtræffer og datteren selv må agere forælder for sin utilregnelige mor. Maria Bäcks selvbiografiske debutfilm er en rørende beretning om omsorg og svigt i et utraditionelt mor-datter-forhold. Gennem teenagepigens uforvarende blik er vi vidne til, hvordan moderens adfærd gradvist skifter fra pinlige optrin til utilsløret paranoia. Og hvordan datterens verden åbner sig, da hun efterlades helt alene i det fremmede Stockholm. 

Instruktør

Maria Bäck

Maria Bäck (født 1980) er uddannet fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole i 2013 og vandt Nordic Talents samme år med sin afgangsfilm ‘Mother is God’. Hendes første lange dokumentarfilm ‘I Remember When I Die’ fra 2015 blev vist på CPH:DOX og modtog en Honorary Mention på Göteborg Filmfestival. ‘Psykose i Stockholm’ er Bäcks spillefilmdebut. Filmen havde verdenspremiere på Göteborg Filmfestival i 2020, hvor den også var åbningsfilm.

Læs interview med instruktøren
No items found.