Shorta
Frederik Louis Hviid
Anders Ølholm

Mød Morten Pape, Aydin Soei & Khaterah Parwani

Hvordan kan fiktionsfilm som 'Shorta' påvirke vores tanker og fordomme om virkelighedens udsatte områder? Oplev forfatter Morten Pape, sociolog Aydin Soei, filmkritiker Ann Lind Andersen og debattør Khaterah Parwani i samtale om, hvordan etniske minoriteter repræsenteres på det store lærred efter visningen af 'Shorta' den 7. december.
07
.
12
.
20
18:30
Billetter
Udsolgt
År

2020

Titel

Shorta

original titel

Længde

108 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Jacob Hauberg Lohman, Simon Sears, Tarek Zayat, Dulfi Al-Jabouri, Issa Khatab, Abdelmalik Dhaflaoui, Özlem Saglanmak

Producere

Signe Leick Jensen & Morten Kaufmann

manuskript

Anders Ølholm & Frederik Louis Hviid

Distribution

Scanbox

Fotograf

Jacob Møller

Da en ung mand omkommer i politiets hænder, må to betjente selv flygte for livet gennem et flammende oprør. En adrenalinfyldt og brændende aktuel actionthriller fra kanten af samfundet.

Mens Black Lives Matter-bevægelsen stadig ruller over USA, rammer 'Shorta' ned i racedebatten med en hårdtslående thriller om vold og magtmisbrug i vores egen baghave. Talib Ben Hassi svæver mellem liv og død efter fordækte omstændigheder i politiets varetægt. Stik imod alle advarsler kører to betjente ind i det udsatte Svalegården, hvor muskelbundtet Mike (Jacob Lohmann) straks giver sig til at chikanere beboerne - til kollegaen Jens’ (Simon Sears) udtalte bekymring. Og da først nyheden om Ben Hassis død spreder sig i kvarteret, eksploderer det hele. Makkerparret Ølholm og Hviid dirigerer optøjerne med glødende intensitet, mens de to betjente jages længere ind i ghettoens kældergange. Det er dansk genrefilm af international kaliber, der stikker til vores skråsikre idealer om lighed for loven.

Instruktør

Frederik Louis Hviid

Frederik Louis Hviid dimitterede i 2016 som instruktør fra den alternative filmskole Super16 med den prisbelønnede afgangsfilm ‘Halvmand’ med Jens Albinus i hovedrollen, som han modtog en Young Directors Award for i Cannes og en Robert-nominering i 2017. I sin tid på Super16 instruerede og skrev han også kortfilmene King (2015) og Adils Krig (2014). I 2019 instruerede han de to afsluttende afsnit i 3. sæson af Bedrag for DR. ‘Shorta’ er Hviids spillefilmdebut, som han har skrevet og instrueret sammen med Anders Ølholm.

Instruktør

Anders Ølholm

Anders Ølholm er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2009. Han står bag manuskripterne til superheltetrillogien om Antboy og Fenar Ahmads kritikerroste ‘Ækte Vare’. I 2017 blev han nomineret til en Robert for sit manuskript til filmatiseringen af Jonas T. Bengtssons ‘Aminas Breve’. ‘Shorta’ er Ølholms spillefilmdebut, som han har skrevet og instrueret sammen med Frederik Louis Hviid.