buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix

The Death of Dick Long

Oh shit! Dick er død, og nu vil vennerne Zeke og Earl ikke have, at nogen finder ud af det. Hvilket bare er ærgerligt, for sladderen løber hurtigt i Daniel Scheinerts grovkornede og grænsesøgende krimikomedie, der trods dumme døgenigte og en uhyrlig hemmelighed, er en overraskende human affære.
15
.
Nov
21:45
Billetter
Udsolgt
16
.
Nov
20:00
Billetter
Udsolgt
År

2019

Titel

The Death of Dick Long

original titel

Længde

107 min

Sprog

Engelsk

Undertekster

Ingen

Land(E)

USA

Medvirkende

Michael Abbott, Jr., Virginia Newcomb, Andre Hyland, Sarah Baker

Producere

Jonathan Wang, Daniel Scheinert, Melodie Sisk

manuskript

Billy Chew

Distribution

A24

Fotograf

Ashley Connor

Daniel Scheinert og Daniel Kwan debuterede med den surrealistiske succes ‘Swiss Army Man’ (PIX ‘16), der på forunderlig vis formåede at gøre en historie med Paul Dano som skibbruden selvmordskandidat og Daniel Radcliffe som pruttende strandvasker til en overrumplende øm komedie. Nu er Scheinert tilbage, denne gang på egne skæve ben, med nok en Sundance-succes, der er noget helt andet, og alligevel fuld af de intelligente, små touch, der formår at forny en fortærsket genre.

Vi er i sydstaternes Alabama, blandt helt uduelige rednecks af den slags, der skulle have været blevet funktionelt voksne for 20 år siden, men som stadig ter sig som teenagere, der ikke tror, deres handlinger får nogen konsekvenser. Men det gør de, for efter en lidt for løssluppen øveaften er Dick sgu død, og nu vil vennerne Zeke (Michael Abbott Jr) og Earl (Andre Hyland) ikke have, at nogen finder ud af det. Hvilket bare er ærgerligt, for sladderen løber hurtigt i den lille by, og både politiet og Zekes kone (Virginia Newcomb) er ved at lægge to og to sammen. Hvilket er slemt nok, men slet ikke det værste…

Hvad det værste er, ville være synd at røbe, både for vennerne og filmen, men det er Scheinerts store fortjeneste, at han formår at bringe Zeke og Earl helt ud over moralens og den sunde fornufts yderste grænser, uden at vi mister interessen for dem. De er nogle frygtelige eksemplarer af racen, men de er trods alt mennesker, og balancerende på en knivsæg – og med en humor så hårdkogt som i Coen-brødrenes ‘Fargo’ – formår instruktøren at give dem et strejf af menneskelig varme.

Der ligger i denne balance en stor åbenhed og accept af alle udskud og prügelknapper, som også præger beslægtede komedier som Janicza Bravos ‘Lemon’ og Jim Hoskings ‘An Evening With Beverly Luff Lynn’. Film, der først og fremmest udstiller vores fordomme, og som kan slippe afsted med at være så skamløst platte, fordi de i virkeligheden er humane og intelligente. Så se endelig Scheinerts groteske og skruppelløst underholdende ‘The Death of Dick Long’ - du risikere at blive et bedre menneske af det.

Instruktør

Daniel Scheinert

Daniel Scheinert er bedst kendt for at være den ene halvdel i instruktør-duoen DANIELS sammen Daniel Kwan. Sammen vandt de prisen for Bedste instruktør på Sundance for deres spillefilm ‘Swiss Army Man’ og Bedste instruktør for ‘Turn Down for What’ ved MTV’s musikvideo prisuddeling. Scheinert er født og opvokset i Alabama, og spiller en titulær rolle i ‘The Death of Dick Long, som følge af en udfordring fra manuskriptforfatteren Billy Chew.

“It's about a secret rippling through a community. It's about the weight that keeping those secrets can put on a person, and also the weight it puts on the people around them. What I love about it is that the core secret is so bonkers that it takes away any kind of numbness audiences might feel about a husband cheating on his wife, or a man trying to keep a secret about something that happened in the war. At its core, we're exploring something universal — the secrets we keep from our loved ones — but through a comical, over-the-top lens that felt fresh to me when I first read the script. It's not a shock-fest, designed to shock for shock's sake. It's shocking in order to make a point about how lies make you feel.”

No items found.