buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix

The Trouble with Nature

En oplysningsmand rejser til de franske alper for at søge inspiration, men indser i stedet, at han hader naturen. En roadmovie fra det 18. århundrede.
14
.
Nov
19:00
Billetter
Udsolgt

Efter visningen d. 14/11 kan du opleve museumsinspektør Henrik Holm fra SMK i en snak med instruktør Illum Jacobi om vores forhold til naturen set i kunsthistoriens prisme.

Instruktør

Illum Jacobi

År

2021

Titel

The Trouble with Nature

original titel

The Trouble with Nature

Længde

95 min

Sprog

engelsk

Undertekster

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Producere

Katja Adomeit, Illum Jacobi, Xavier Rocher, Marina Perales Marhuenda

manuskript

Illum Jacobi , Hans Frederik Jacobsen

Distribution

Adomeit Film

Produktionsselskab

Adomeit Film

Fotograf

Frederik Jacobi

Frankrig, 1769. Forgældet og afdanket flygter filosoffen Edmund Burke fra sit hjem i London for at drage på en ekspedition gennem Alperne. Hans formål: at beskrive det sublime. Men de naturskønne omgivelser er slet ikke så nemme at indkapsle, for myrerne bidder, skoene gnaver og de lokale bønder er ikke andet end et bundt usle fulderikker. Til gengæld virker hans unge, vestindiske tjenerinde til at være i perfekt harmoni med både himmel og jord. Der er noget urkomisk over filmens dekadente adelsmand, når han stavrer ensomt omkring i bjergene iført pudder og paryk, opsat på at hævne sig over det forræderiske landskab. Og samtidig gemmer instruktør Illum Jacobis majestætiske billeder på en subtil kritik af det moderne menneske og vores evindelige trang til at kontrollere verden omkring os.

Instruktør

Illum Jacobi

Ilum Jacobi (født 1977) er uddannet filmfotograf fra Den Danske Filmskole. Han har en baggrund som bjergbestiger og har været på ekspeditioner i både Arktis og Amazonas, hvor han har arbejdet som “high-altitude”-fotograf. Temaer som den antropocæne tidsalder og menneskets forhold til naturen går igen i alle hans filmprojekter, hvilket også er tilfældet med ‘The Trouble With Nature’, der markerer Jacobis debut som spillefilminstruktør. ‘The Trouble With Nature’ havde verdenspremiere i Bright Future Competition på International Film Festival Rotterdam i januar 2020.

No items found.