The Trouble With Nature
Illum Jacobi
No items found.

Mød instruktøren

Efter filmen er skuespiller Antony Langdon med på video fra Los Angeles, hvor han vil læse uddrag højt fra 'A Philosophical Enquiry into the Origin of Our Ideas of the Sublime and Beautiful', som blev udgivet af Edmund Burke i 1757. Til visningen i København giver Antony ordet videre til museumsinspektør Henrik Holm fra SMK, som i en snak med instruktør Illum Jacobi vil se nærmere på vores forhold til naturen set i kunsthistoriens prisme.
No items found.
År

2020

Titel

The Trouble With Nature

original titel

Længde

95 min

Sprog

Engelsk

Undertekster

Ingen

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Antony Langdon, Nathalia Acevedo, Andrew Jeffers, Ian Burns, Ulrik Wivel

Producere

Illum Jacobi, Xavier Rocher, Marina Perales Marhuenda, Katja Adomeit

manuskript

Hans Frederik Jacobsen & Illum Jacobi

Distribution

Fotograf

Frederik Jacobi

En arrogant oplysningsmand rejser til de Franske Alper for at søge guddommelig inspiration, men indser i stedet, at han hader naturen. En tragikomisk roadmovie fra det 18. århundrede.

Frankrig, år 1769. Forgældet og afdanket flygter filosoffen Edmund Burke fra sit hjem i London for at drage på en ekspedition gennem Alperne. Hans formål: at beskrive det sublime. Men de naturskønne omgivelser er slet ikke så nemme at indkapsle, for myrerne bidder, skoene gnaver og de lokale bønder er ikke andet end et bundt usle fulderikker. Til gengæld virker hans unge, vestindiske tjenerinde til at være i perfekt harmoni med både himmel og jord. Der er noget urkomisk over filmens dekadente adelsmand, når han stavrer ensomt omkring i bjergene iført pudder og paryk, opsat på at hævne sig over det forræderiske landskab. Og samtidig gemmer instruktør Illum Jacobis majestætiske billeder på en subtil kritik af det moderne menneske og vores evindelige trang til at kontrollere verden omkring os.

Instruktør

Illum Jacobi

Ilum Jacobi (født 1977) er uddannet filmfotograf fra Den Danske Filmskole. Han har en baggrund som bjergbestiger og har været på ekspeditioner i både Arktis og Amazonas, hvor han har arbejdet som “high-altitude”-fotograf. Temaer som den antropocæne tidsalder og menneskets forhold til naturen går igen i alle hans filmprojekter, hvilket også er tilfældet med ‘The Trouble With Nature’, der markerer Jacobis debut som spillefilminstruktør. ‘The Trouble With Nature’ havde verdenspremiere i Bright Future Competition på International Film Festival Rotterdam i januar 2020.

Læs interview med instruktøren
No items found.