buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
Rudi Køhnke spiller hovedrollen som manden, der leder efter sin kæreste i København, men ender i Helvede i Jesper Isaksens sanselige og stilsikre debut, ‘Victim of Love’
16
.
Nov
22:00
Billetter
Udsolgt
År

2019

Titel

Victim of Love

original titel

Længde

95 min

Sprog

Dansk, engelsk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Rudi, Køhnke, Siff Andersson, Louise Cho

Producere

Jesper Isaksen, Julie Elisabeth Oest-Jacobsen

manuskript

Jesper Isaksen

Distribution

Fotograf

Mathias Tegtmeier

De københavnske gader er en port til Helvede i Jesper Isaksens stilsikre horrorthriller ‘Victim of Love’. I hvert fald for Charly (Rudi Køhnke), der modstræbende er vendt tilbage til sin fødeby for at lede efter sin amerikanske kæreste Amy. Hun forsvandt under mystiske omstændigheder, sidst parret var her, og mens politiet på begge sider af Atlanten synes sporløse, checker Charly ind på fortidens hotel for én gang for alle at få styr på mysteriet om Amys forsvinden. Det skal vise sig ikke at blive så let. Mest af alt fordi Charly ikke er nogen særlig pålidelig detektiv. Han distraheres af de kriminelle begivenheder, der måske og måske ikke foregår i naboværelset, af den lokkende bartender Felicia (Siff Andersson), der måske, måske ikke ved, hvor Amy er, og af sin egen svigtende dømmekraft

‘Victim of Love’ er film, hvor handlingen gradvis bliver en psykisk tilstand. Hvor det genkendelige København depraverer og fortaber sig i et fantasmagorisk mareridt, og hvor vi på fascinerende vis tvinges til at tvivle på det, vi ser. Stilen bliver således en del af selve historien i Isaksens ambitiøse debut, og på udansk vis er her fuld smæk på de suggestive billeder (filmet af unge Mathias Tegtmeier), der er elegant lyssat og badet i dybe, røde farver af den erfarne colorgrader Norman Nisbet, som også har arbejdet på von Triers ‘Melancholia’, Winding Refns ‘The Neon Demon’ og WEEKEND-aktuelle ‘Onkel’. 

Refn kunne være en inspirationskilde for instruktøren, der i én film tager turen fra ‘Pusher’ over ‘Fear X’ og til ‘Only God Forgives’. Brian De Palma kunne være en anden, men Isaksen behøver ikke stå på skuldrene af nogen. Han ved, hvad han vil, når han effektivt hiver tæppet væk under virkeligheden og lader os synke ned i sindets undergrund, hvor en overbevisende Rudi Køhnke som den rådvilde Charly jager spøgelser, eller måske sig selv.

Instruktør

Jesper Isaksen

Jesper Isaksen, født i 1975 i Aarhus, er uddannet skolelærer og autodidakt filminstruktør. Han står bag det uafhængige produktionsselskab Bleed For This Picture, der har produceret hans tidligere kortfilm: Bl.a. ‘No Exit’ (2012), der blev udtaget som semifinalist i den internationale YouTube-kortfilmkonkurrence YourFilmFestival blandt 15.000 projekter og opfølgeren ‘No Exit 2 - Rise Against’, der blev nomineret til to EKKO Shortlist Awards i 2014. Kortfilmen ‘Besøgsvennen’ havde premiere på Orlando Film Festival i 2018, hvor den var udtaget til prisen for bedste udenlandske kortfilm. ‘Victim of Love’ er Jespers første spillefilm.

“‘Victim of Love’ is a dense and compressed story that will suck you right in despite the slow burner feel and pace of the movie. I have also created a highly stylized, intense, haunting and beautiful horror-thriller universe with deep colours that will give the audience an intense cinematic experience.”

No items found.