Talenter 2020
Jeanette Nordahl
Jeanette Nordahl debuterede tidligere i år med 'Kød & blod'. Et dansk mafiadrama om at ofre alt for blodets bånd, der nu er udtaget til Talentprisen 2020 på årets udgave af CPH PIX: “Jeg er optaget af familier, og de fællesskaber der former os. 'Kød & blod' taler om fællesskabets magt – på både godt og ondt.” Mød et af årets største danske filmtalenter.

Jeanette Nordahl har med sin spillefilmdebut givet sit helt eget hjemlige take på mafiagenren med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som den almægtige godmother. 'Kød & blod' er et intens portræt af en familie fra en søvnig provinsflække, hvor omsorg og vold hænger uløseligt sammen - og som høstede store roser fra udlandet ved premieren på årets Berlinale.  

'Kød & Blod' er nomineret til CPH PIX’s Talentpris 2020, der er stiftet for at hylde de nye, markante talenter, der kommer til at tegne fremtiden for dansk film. Vi har i den anledning givet Jeanette Nordahl 10 hurtige.

Fotograf: Mads Alexander Lund / CPH PIX

Hvorfor blev du filminstruktør? 

Jeg vil gerne fortælle historier.

Hvad vil du gerne fortælle med din film? 

Jeg er optaget af familier, og de fællesskaber der former os. ‘Kød & blod’ taler om fællesskabets magt – på både godt og ondt.

Hvorfor var det vigtigt for dig at debutere som spillefilminstruktør med netop den fortælling? 

‘Kød & blod’ behandler tematikker som jeg er optaget af, og er formet af et filmsprog som jeg finder interessant. Den tager chancer og udfolder sig igennem detaljerne, og har stor tillid til sit publikum.

Hvem er den første på din takketale, hvis du en dag vinder en Oscar - eller talentprisen på CPH PIX?

Altså, jeg må jo nok sige min mor og far.

Hvilken filmklassiker ville du gerne selv have instrueret? 

Det kan jeg ikke svare på.

Hvem drømmer du om at arbejde sammen med i fremtiden? Der er frit slag. 

Jeg har ikke en drøm om specifikke personer. Jeg drømmer nærmere om specifikke projekter.

Du har muligheden for at ændre én ting i filmbranchen. Hvad vil du ændre?

Fjerne alle blinde vinkler – inklusive mine egne.

Hvilken film burde alle se? 

‘Fanny og Alexander’!

Hvis ikke du lavede film, hvad ville du så lave? 

I en anden verden, arbejdede jeg måske inden for neuropsykologien.

Et godt råd til andre unge instruktører? 

Vær vedholdende.

Se 'Kød & blod’ tirsdag d. 8 december i Grand Teatret med efterfølgende samtale mellem instruktør Jeanette Nordahl og forfattertalentet Thomas Korsgaard.

Læs mere om 'Kød & blod'
Instruktør

Jeanette Nordahl


Jeanette Nordahl (født 1985) er uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super16 i 2012 med afgangsfilmen ‘Waiting for Phil’, der blev nomineret til en Robert for bedste kortfilm året efter. Nordahl har siden instrueret kortfilmen ‘Nylon’ fra 2015, der blev udtaget til Göteborg International Film Festival, og været instruktørassistent på DR-serien ‘Borgen’. ‘Kød & Blod’ er Jeanette Nordahls debut som spillefilminstruktør. Filmen havde verdenspremiere i februar 2020 på Berlin Filmfestival.

Instruktør